Negen Druzen gearresteerd na lynchaanval

dinsdag 7 juli 2015 |  NAI, Foto: Basel Awidat (Flash90)
De Israëlische politie heeft vandaag meegedeeld, dat zij nog negen verdachten van de lynchpartij op de Golanhoogten heeft gearresteerd. De gearresteerde Druzen worden ervan verdacht, dat ze een ambulance, waarin een gewonde Syriër werd vervoerd, hebben aangevallen.

Kort daarvoor zou een andere gewonde Syriër door hen zijn doodgeslagen. Bij de aanval raakten ook twee soldaten – beiden eveneens Druzen – gewond; zij hadden getracht de Syriër te beschermen.
Het incident vond plaats in Noord-Galilea, waar de opstandige Druzen een weg blokkeerden en stenen naar de ambulance gooiden.
Volgens Syrische bronnen behoorden de Syriërs in de ambulance tot de terreurorganisatie al-Qaida – ook nu is Israël van mening dat zij de Syrische burgers zijn.

Een woordvoerder van de politie verzekerde dat 'alle deelnemers aan deze wrede actie worden vastgezet.' Premier Netanyahu veroordeelde het incident als een ongekende lunchaanval. Zelfs de leider van de Druzen in Israël, Sheik Moafaq Tarif, uitte zijn ongenoegen over de gruweldaad.

De Druzen zijn een onafhankelijke religieuze gemeenschap. Ze leven vooral in Libanon, Syrië en Israël. De Israëlische Druzen eisen van Israël meer bescherming voor hun familieleden in Syrië. Maar Israël wil buiten de burgeroorlog in het buurland blijven en beperkt zich daarom tot het behandelen van gewonde Syriërs - ongeacht aan welke kant ze vechten in de burgeroorlog.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.