Kritiek Netanyahu: Steeds meer concessies aan Iran

Monday, July 06, 2015 |  NAI
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag de zes wereldmachten ervan beschuldigd, dat ze in de loop van de nucleaire gesprekken met Iran te veel concessies doen. De opheffing van sancties tegen de Islamitische Republiek, in ruil voor een spoedige ondertekening van het Iraanse nucleaire programma, is onaanvaardbaar.

Premier Benjamin Netanyahu. (Foto: Alex Kolomoisky, Flash90).

Een dergelijke overeenkomst met Teheran zou 'voor Iran de weg effenen om een groot aantal kernbommen te produceren.' De overeenkomst zou Iran tevens honderden miljoenen dollars opleveren om zijn terreurcampagnes te financieren, vreest de Israëlische premier.

Volgens internationale media hebben de wereldmachten Iran dit weekeinde al een ontwerp-​​document voorgelegd, waarin de Islamitische Staat is ontheven van sancties. De ministers van Buitenlandse Zaken van de VS, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland hadden een ontmoeting met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif. De internationale gemeenschap komt met dit document Iran ver tegemoet - de internationale pers beschrijft de procedure als een 'mijlpaal' in de onderhandelingen met Teheran.

Terwijl Israël het nucleaire programma van Iran veroordeelt, en ook de Verenigde Staten vreest dat Iran zijn uranium zou kunnen verrijken en atoombommen bouwen, beweert Iran zelf, dat zijn programma alleen voor de opwekking van elektriciteit dient en een zuiver civiel karakter heeft.

Het sjiitische regime in Teheran is een van de belangrijkste financiers van het internationale terrorisme en heeft in het openbaar meerdere malen opgeroepen tot de vernietiging van Israël.
Tot zijn verdediging.


In een wereld, bedreigd door soennitische islamisten zoals ISIS,leek het in die tijd een goed idee om de Iraanse shiïtische islamisten kernwapens te laten hebben.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.