Video: 23 eeuwen historie in Caesarea Nationaal Park

zondag 5 juli 2015 |  Israel Today staf, Amir Aloni
Het archeologische park Caesarea Maritima is een van de indrukwekkendste parken van Israël. Je vindt er unieke bouwwerken uit verscheidene perioden, die getuigen van de omwentelingen die Caesarea de afgelopen 2300 jaar heeft doorgemaakt.

Naast elkaar staan op een oppervlak van 500 dunams (50 hectare) overblijfselen van de architectuur uit de Heleense periode (de derde eeuw voor Christus) tot de tijd van de Kruistochten (de twaalfde eeuw), toen Caesarea een havenstad was en ook vele jaren de administratieve hoofdstad van Israël.

Caesarea werd aan koning Herodes gegeven als geschenk van keizer Caesar Augustus en is naar hem vernoemd. Herodes bouwde er een grote haven, naast uitgaansgelegenheden (renbaan, theater), badhuizen en tempels.

In de Byzantijnse periode, de tijd van de Kruistochten, werd de stad versterkt met muren en poorten, die uiteindelijk werden vernietigd bij de verovering door de Mamelukken in de 13e eeuw, waarna ze nooit meer werden herbouwd.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.