Familie vindt 2000 jaar oud ritueel bad onder de vloer (video)

Thursday, July 02, 2015 |  NAI; I24 news; NPO Spirit-NCRV
In de Jeruzalemse wijk Ein Kerem is een mikwe, een Joods ritueel bad, ontdekt uit de periode van de Tweede Tempel, maakte de Israëlische Oudheden Autoriteit bekend. Het 2000 jaar oude bad werd door een gezin gevonden tijdens renovatiewerkzaamheden onder de woonkamer.

Een verrassing onder de vloer. (Foto: Israel Antiquities Authority)

Ein Kerem wordt beschouwd als de plaats waar Johannes de Doper werd geboren en waar zijn moeder Elisabeth, Maria, de moeder van Jezus, ontmoette.

De vondst is van groot belang, benadrukte Amit Re'em, de archeoloog die verantwoordelijk is voor het gebied. Door de vondst zien wetenschappers nu hun theorie bevestigd, dat het gebied van Ein Kerem in de tijd van de Tweede Tempel door Joden werd bewoond.

De in de rots uitgehakte mikwe is 3,40 m lang, 2,40 m breed en 1,80 m diep. Een stenen trap leidt in het bad. In de mikwe vond men keramische delen, die worden gedateerd in de tijd van de Tweede Tempel. Bovendien zijn er brandplekken, die mogelijk een aanwijzing zijn voor de vernietiging van de nederzetting in de jaren 66 tot 70.

De bewoners van het huis kregen een onderscheiding voor voorbeeldig gedrag van de Israel Antiquities Authority, omdat ze de vondst niet verborgen, maar meteen aan de autoriteiten hebben gemeld.


Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.