Grote ontsteltenis na de dood van Maleachi Rosenfeld

Wednesday, July 01, 2015 |  NAI
Israël treurt om Maleachi Rosenfeld. De 25-jarige student overleed in het ziekenhuis aan zware schotwonden, die hij in de nacht van maandag op dinsdag bij een terreuraanval had opgelopen.

Eliezer en Sarah Rosenfeld bij het ziekbed van Yair Hofer, die samen met hun zoon in de auto zat en eveneens schotwonden opliep. Foto: Hadas Parush (Flash 90).

Rosenfeld, die aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem studeerde, was met drie vrienden onderweg toen twee terroristen het vuur op hun auto openden. Hun auto werd door 15 kogels getroffen. Alle vier Israëli's raakten gewond. De daders konden vluchten.

Het Israëlische leger heeft nu aangekondigd dat het zijn aanwezigheid in Judea en Samaria zal versterken. Een infanteriebataljon van de Nachalbrigade wordt naar de Palestijnse gebieden verplaatst.
De ouders van de vermoorde jonge student, Eliezer en Sarah Rosenfeld, eisten van de Israëlische Staat, dat deze meer moest doen ter bescherming van zijn burgers. Het echtpaar moest al eerder Maleachi’s oudere broer begraven, een piloot van de Israëlische luchtmacht, die in 2002 tijdens een uitstapje naar de woestijn van Judea bij een ongeval om het leven kwam.

Joodse inwoners in Judea en Samaria verklaarden dat zij voor hun leven vrezen, en dat ze teleurgesteld zijn in de regering. Op 19 juni werd Danny Gonen door terroristen om het leven gebracht. Sindsdien zijn er talloze aanvallen met messen door Palestijnen op Joden geweest, en bovendien vlogen talloze stenen en brandbommen naar Joodse auto’s en instellingen.

Minister Moshe Ya’alon van Defensie zei naar aanleiding van de recente gebeurtenissen, dat deze door het Turkse kantoor van Hamas worden aangestuurd. Vertegenwoordigers van de veiligheidsdiensten zijn echter van mening dat het vooral om aanslagen door individuele daders gaat, die niet met een terreurgroep in contact staan en daardoor moeilijk te pakken zijn.
Ook binnen de Arabische bevolking in Israël kwam het de afgelopen dagen tot geweldsuitbarstingen met met verschillende doden en gewonden.

Ook de president van Israël, Re'oeven Rivlin, uitte zich naar aanleiding van de escalatie: 'De vastenmaand Ramadan is tot een maand van terreur geworden, in Judea en Samaria, in de Gazastrook, in Jeruzalem en in de hele wereld.'


Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.