Palestijnen niet geïnteresseerd in steun van homo's

Wednesday, July 01, 2015 |  Israel Today staf
Het is enigszins ironisch, dat de meest uitgesproken voorstanders van de Palestijnse zaak ultra-liberalen zijn, die zich ook inzetten voor zaken zoals homorechten, terwijl de Palestijnse samenleving homoseksuelen niet tolereert. Met andere woorden, ze vechten voor de oprichting van een staat, die de dezelfde rechten, die zij elders eisen, zou onderdrukken.

De regenboogvlag van Khaled Jarrar op de veiligheidsmuur heeft niet lang geleefd. Kijk bij The Guardian voor de nieuwe kleur van de muur.

Dat bleek maandag weer, toen demonstranten de regenboogvlag witkalkten. Die vlag, het symbool van homorechten, was nabij de Palestijnse 'hoofdstad' Ramallah op de veiligheidsmuur van de Westbank geschilderd door de bekende Palestijnse kunstenaar Khaled Jarrar. Hiermee wilde hij de aandacht vestigen op de 'Israëlische bezetting' waaronder zijn volk leeft.

Maar later gaf hij toe aan Associated Press, dat de echte onderdrukker van mensenrechten in dit gebied zijn eigen volk is. Het overschilderen van zijn schilderij 'toont de afwezigheid aan van tolerantie en vrijheden in de Palestijnse maatschappij', zei Jarrar, wiens werk te zien is in de VS en Europa.

Demonstranten die meededen met het overschilderen zeiden dat er geen andere keuze was dan om een dergelijke schandelijke afbeelding te verwijderen. 'Het zou beschamend zijn om de vlag van homo's in ons vluchtelingenkamp te hebben,' zei Mohammed al-Amleh, een 46-jarige jurist.

In het verslag van Associated Press wordt opgemerkt dat Palestijnse homoseksuelen, om openlijk zo te leven, zonder gevaar voor hun leven, in feite naar Israël moeten vluchten, diezelfde staat die volgens de voorvechters van de Palestijnse zaak Arabieren onderdrukt. Degenen die in de Palestijnse gebieden blijven moeten heimelijk leven. In het verleden zijn enkele Palestijnse homo's op brute wijze en in het openbaar vermoord. In contrast daarmee was Tel Aviv vorige maand het toneel van een gay pride parade, waaraan meer dan 100.000 mensen meededen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.