Vier jonge Israëli's gewond bij beschieting

Tuesday, June 30, 2015 |  NAI, Israel Today staf
Afgelopen nacht zijn vier Israëli's, jonge mannen van rond 20 jaar, gewond geraakt bij een schietpartij bij de Shvut Rachel kruising in de regio Benjamin. Een van hen raakte ernstig gewond, kreeg een spoedoperatie en is overleden. De andere drie zijn licht gewond. Ze worden behandeld in Jeruzalemse ziekenhuizen.

Een door de schoten gewonde jonge man wordt naar het ziekenhuis gebracht. (Foto: Yonatan Sindel, (Flash90).

Volgens ooggetuigen reden de vier jonge mannen met hun auto naar het noorden. Ze waren op de terugweg van een basketbalwedstrijd toen terroristen hen beschoten. Het is niet duidelijk of ze vanuit een andere auto zijn beschoten of vanuit een hinderlaag. Het Israëlische leger richtte onmiddellijk wegversperringen en controleposten op om hun ontsnappingsroute af te snijden en begon een intensieve zoekactie naar de schutters.

De vice-voorzitter van de Regionale Raad van Samaria, Yossi Dagan, zei na de aanval: 'We zijn momenteel getuige van een wildgroei van terreuraanslagen. (...) We moeten dit fenomeen zeer beslist stoppen, voordat de situatie verder verslechtert. We zullen geen terrorist meer toestaan onze burgers te schaden. Daarom dringen we er bij de Israëlische regering op aan, het leger zonder genade tegen terroristen te laten optreden.'

Het is al de zesde terreuraanval in de tien dagen van de maand Ramadan; de laatste was die van het steken van een IDF-soldate in haar nek door een Arabische vrouw, nabij het Graf van Rachel bij Bethlehem. De vrouw bleek bij haar arrestatie nog twee messen bij zich te hebben en bekende bij het verhoor dat ze naar het checkpoint was gegaan met de bedoeling een soldaat te doden.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.