Terroriste steekt Israëlische soldate neer

Monday, June 29, 2015 |  NAI
Een Palestijnse terroriste heeft maandagochtend een Israëlische vrouwelijke soldaat neergestoken. Het voorval vond plaats bij een controlepunt bij het graf van Rachel, in de buurt van Bethlehem. Volgens de eerste informatie van de autoriteiten liep de ongeveer twintigjarige soldate steekwonden in het bovenlichaam op. Zij werd in ernstige maar niet levensbedreigende toestand naar het Hadassaziekenhuis gebracht.

Veiligheidstroepen arresteerden de terroriste. Zij wordt momenteel ondervraagd over haar motieven en de achtergronden van haar daad. Behalve het gebruikte wapen had ze nog twee messen bij zich.

Machinegeweer
Kort daarvoor hadden Israëlische grenssoldaten bij een controlepunt te noorden van Jeruzalem een vijftienjarige Palestijn gearresteerd. Hij had geprobeerd een machinegeweer Israël binnen te smokkelen, dat hij onder zijn kleren had verborgen. Een metaaldetector had echter alarm geslagen.

Pas enkele dagen geleden was bij de Damascuspoort van de Oude Stad van Jeruzalem een Israëlische grenspolitieman door een achttienjarige Palestijn neergestoken en zwaar gewond geraakt. Israëlische veiligheidsmensen melden dat moslims tijdens de huidige vastenmaand Ramadan meer bereid zijn geweld te gebruiken.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.