Aardbeving deed het Heilige Land sidderen

Monday, June 29, 2015 |  NAI
Een aardbeving met een kracht van 5,2 heeft zaterdag het Heilige Land laten beven. De beving was tegelijk in verschillende Israëlische steden te voelen. Zowel in Eilat als in Be'er Sheva, Tel Aviv, Hod Hasharon, Holon, Netanya, Jeruzalem en ten noorden van Nazareth waren bevingen. Het epicentrum lag volgens deskundigen in Egypte.

Foto: Incorporated Research Institutions for Seismology (IRIS)

Getuigen lieten weten dat zij zaterdagochtend om precies 6.34 uur sterke trillingen van de aarde voelden. David Azulai bijvoorbeeld, een inwoner van de stad Omer in het zuiden van Israël, werkte net aan zijn pc, 'toen ineens de grond bewoog. Mijn voeten trilden,' aldus Azulai, bij wie herinneringen aan de zware aardbeving van 1990 naar boven kwamen. Een vrouw meldde dat door de aardbeving haar bed twee volle minuten lang bewoog. De meeste bewoners van de betreffende steden verlieten uit angst hun huizen, en veel autoalarmen sloegen aan. Niemand werd echter gewond.

Sinds 1900 zijn er in Israël ten zuiden van het huidige epicentrum in totaal drie aardbevingen geweest die een kracht tussen zes en zeven op de schaal van Richter hadden.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.