Goedkeuring rabbijn vereist voor christelijke evenementen

Monday, June 29, 2015 |  Israel Today staf
Terwijl duizenden christenen vorige maand deelnamen aan een conferentie in de Payis Arena, uitten functionarissen van de ultraorthodoxe charediem hun woede bij het stadsbestuur en het management van de Payis Arena, omdat zij een christelijke organisatie hadden toegestaan daar een conferentie te houden.

De conferentie werd uiteindelijk volgens de plannen gehouden, ondanks het protest van de charediem, vanwege de juridische problemen die men zou krijgen wanneer de al goedgekeurde bijeenkomst zou worden afgelast.

Bij een protestbijeenkomst van ultraorthodoxe volgelingen werd het evenement 'een grote show van gedwongen bekering' genoemd. De ultraorthodoxe media beweerden dat de conferentie was bedoeld om Joden te overtuigen over te gaan tot het christendom, met hulp van zendelingen die voor dat doel naar Israël waren gekomen. Er waren een paar arrestaties toen de demonstranten aanwijzingen van de politie negeerden en geweld gebruikten.

Het gemeentebestuur van Jeruzalem besloot toe te geven aan de eis van de charediem over alle toekomstige evenementen, en heeft ermee ingestemd de rabbijnen van de stad te raadplegen voordat eventuele toekomstige christelijke evenementen, die 'missionaire activiteiten' kunnen omvatten, worden goedgekeurd en een vergunning krijgen.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.