Jordaanse media prijzen aanslagen in Jeruzalem

Friday, June 26, 2015 |  Aviel Schneider

Israël heeft de Jordaanse media opgeroepen om de Palestijnse terreuraanslagen niet meer te verheerlijken. De Israëlische ambassade in Amman stuurde de media in Jordanië een brief nadat er in de Jordaanse krant A Dastour een artikel (zie foto) was verschenen met als titel: 'Men moet de heldendaden (terreuraanslagen) in Jeruzalem en op de Westoever steunen.'

Dit artikel prees de huidige golf van aanslagen in Jeruzalem en omgeving, en moedigde daarmee aan tot nieuwe aanvallen op Joden. De Israëlische ambassade heeft nu bezwaar aangetekend en het Hashemitische Koninkrijk meegedeeld dat dit de spanningen tussen de beide vredespartners alleen maar verslechtert.

Het Israëlische persbericht was gepubliceerd onder de kop Hetzepropaganda in Jordaanse krant om Israëliërs te doden. Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken bemoeide zich er vervolgens mee en diende bezwaar in dat een dergelijke hetze van Jordanië niet getolereerd kan worden. Dergelijke hetze verleidt tot geweld en terreur in Israël. 'Wij verwachten dat dergelijke barbaarse artikelen ophouden, daar zij alleen maar leiden tot nog meer geweld tegen Israëli's en daarmee het Israëlisch-Palestijnse conflict verscherpen,' aldus de Israëlische reactie tegen de Jordaanse media.

Hoewel Israël met Jordanië en Egypte officiële vredesverdragen heeft, wordt in die landen bijna wekelijks tegen Israël opgehitst. In de loop der jaren hebben alle Israëlische regeringen daarover bezwaar aangetekend in Kaïro en Amman. Het is onmogelijk met de Palestijnen vrede te sluiten en van hen te verlangen dat ze hun hetze tegen Israël stoppen, wanneer dat in Jordanië en Egypte ondanks het vredesverdrag ongehinderd doorgaat.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.