Nieuw Palestijns beleid: Diplomatie en terreur

donderdag 25 juni 2015 |  NAI
Een nieuw document, opgesteld door de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat (rechts op de foto), roept op tot een nationale terroristische strijd. Volgens het document roept de Palestijnse Autoriteit van president Abbas op tot steun aan terroristische organisaties en individuele terroristen.

In het 56 pagina's dikke document, getiteld 'Determining Palestinian-Israeli relations: Changing, not merely improving, the situation', dat werd gepubliceerd door de Midden-Oosten-deskundige lt kol BD Yonathan Halevi, worden een aantal aanbevelingen gedaan:
– de Fatach-regering in Ramallah moet gaan samenwerken met Hamas en Islamitische Jihad, en die moeten worden opgenomen in de PLO.
– De regering in Ramallah moet een politieke strijd voeren tegen Israël om daarmee alle Palestijnse gevangenen in de Israëlische gevangenissen vrij te krijgen.
– De populaire uitdrukking 'Strijd voor vrede' moet terreuracties en gewelddadige confrontaties met Israël inhouden.

De Fatach-politici beseffen dat het radicale Hamas-regime in de Gazastrook meer bereikt en geliefder is bij het volk dan Fatach, dat weliswaar de indruk geeft dat het 'politiek correct' is, maar daardoor niets bereikt.

Volgens het document mag de PA afzien van het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen. Hoewel Saeb Erekat tot de toonaangevende PA-politici behoort, die mede verantwoordelijk waren voor de Oslo-onderhandelingen, verwerpt hij de in dit akkoord opgenomen overeenkomst met de Joodse Staat.

Uit het document blijkt dat de Fatach-regering zijn interesse in een vredesverdrag met Israël heeft verloren. De PA is volgens Halevi eerder een politieke tactiek van plan en een combinatie van terreur en diplomatie, om zo Israël te vernietigen. Al een paar dagen geleden maakte Saeb Erekat in de media bekend, dat de PA zou moeten overwegen om de erkenning van de Joodse Staat weer in te trekken.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.