Israël boycotten? Dat doen ze niet in Bethlehem

Tuesday, June 23, 2015 |  Israel Today staf

Het is wat ironisch: Terwijl 'mensenrechten'-activisten over de hele wereld mensen pushen om Israëlische goederen te boycotten, zijn in Bethlehem, de hoofdstad van de christelijke pogingen om de BDS-beweging te promoveren, producten uit de Joodse Staat ruimschoots verkrijgbaar.

Dat feit werd afgelopen week gedemonstreerd door de Israëlische activiste Kay Wilson, die tijdens een bezoek aan Bethlehem, om daar een dag met een Palestijnse vriend door te brengen, besloot om een aantal plaatselijke winkels langs te gaan.

'Ik zag prachtige Palestijnse winkels. Ik zag Israëlische producten die in Palestijnse supermarkten werden verkocht (wat de spot drijft met Boycot, desinvestering en sancties),' schreef Wilson op haar Facebook-pagina.

Ze merkte verder op hoe Bethlehem, dat in propaganda vaak wordt voorgesteld als een openluchtgevangenis, niet beter of slechter is dan de meeste Israëlische steden.

'Net als iedere andere stad heeft ook Bethlehem rijke buurten en arme buurten. Ik heb zelf enkele heel mooie woonhuizen gezien,' vertelde Wilson. „Ik zag dat sommige Palestijnen auto’s hadden waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen.'

Wilsons bericht ging als een lopend vuurtje rond, en om goede redenen. Pro-Palestijnse activisten, en de belangrijkste media die hun woorden kritiekloos slikken, maken routinematig een karikatuur van Bethlehem en andere Palestijnse steden, op een manier die de werkelijkheid tart.

En dat verschijnsel alleen al brengt de echte vrede verder buiten bereik. Want, zoals Wilson terecht schrijft, 'vrede is alleen mogelijk op basis van de waarheid. En de waarheid is dat er géén sprake is van genocide tegen de Palestijnen. Er wordt géén holocaust gevoerd door Joden.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.