Druzen lynchen Syriërs; Israël wil buiten de oorlog blijven

Tuesday, June 23, 2015 |  Aviel Schneider
De Druzen op de Israëlische Golanhoogten accepteren niet dat Israël Syrische gewonden in Israëlische ziekenhuizen behandelt. Maandagnacht stopten meer dan 100 Druzen een Israëlische ambulance van 'Magen David Adom' op weg naar het ziekenhuis en sloegen een van de twee gewonde Syriërs dood. Ook de twee Israëlische soldaten in de auto, die het medische transport beschermden, raakten gewond.

De Druzen menen dat het niet om Syrische burgers gaat, maar om Syrische rebellen, die tegen het leger van Assad en hun Druzen-broeders in Syrië vechten. Daarom wordt de bewaking van de Syrische gewonden in de noordelijke ziekenhuizen drastisch versterkt.

Op de Syrische televisie werd het lynchen van de Syrische rebellen in Israël zeer geprezen. 'Dit is een heldendaad. Deze twee terroristen zijn gestorven, nadat de helden op de Golan een zionistische ambulance hebben aangevallen.'
'We moeten alle Syrische gewonden in Israël doden,' zei een Israëlische Druze uit Majdal Shams op de Golanhoogte voor Israel Radio. 'Zij vermoorden onze familieleden in Syrië. Deze mensen verdienen geen behandeling in Israël. De Israëlische regering moet begrijpen dat we niet stil zullen zitten. We zullen ons wreken.'

De Israëlische legerwoordvoerder benadrukte keer op keer dat het om Syrische burgers gaat en dat Israël dit doet uit consideratie met de Syrische burgerbevolking.
Ruim een ​​jaar geleden sprak Israel Today met vier Syrische slachtoffers in het Ziv ziekenhuis. Hoewel zij niet toegaven dat ze rebellen zijn, was dit voor ons wel duidelijk geworden door de wonden op hun lichaam, en tussen de regels door uit hun uitspraken.

Volgens de Israëlische commentator Ron Ben Ischai proberen de Israëlische Druzen op de Golanhoogvlakte om Israël bij een ongewenste oorlog met Syrië te betrekken. 'Sinds lange tijd verspreiden de Druzen het gerucht, dat Israël om tactische redenen de Syrische rebellen en vooral de islamisten van Jabhat al Nusra in het oostelijke deel van de Golangrens steunt. Deze garanderen rust aan Israëls grenzen en bestrijden Assads soldaten en Hezbollah. Volgens de Druzen behandelt Israël niet alleen gewonde rebellen, maar levert het deze terroristen wapens.' Dit heeft niets te maken met de waarheid, en volgens Ben Ischai helpt Israël de Syrische gewonden alleen op humanitaire gronden.

Israël bevindt zich momenteel in een dilemma. Moet of het land het leven redden van de 500.000 Syrische Druzen in geval van een noodsituatie, wanneer de Syrische rebellen hen aanvallen. Tot dusver hebben de Druzen in Syrië en Libanon een vlucht naar Israël afgewezen.
Achter de schermen klinken echter andere woorden. Het probleem is dat de Druzen in Syrië als minderheid verbonden zijn met de Syrische Assad-regering, die zelf tot de Alawieten-minderheid in Syrië behoort. De Syrische rebellen vechten tegen het leger van Assad en tegen zijn sjiitische collega's uit Libanon, Hezbollah en Iran in Syrië. De Druzen zien zich met Assad verbonden en daarmee met de sjiieten.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.