Priester: we zullen met liefde reageren op kerkbrand

maandag 22 juni 2015 |  Israel Today staf
Abt Gregory Collins, het hoofd van de Benedictijnen in Israël, drong er bij de lokale christenen op aan met liefde en vergevingsgezindheid te reageren op de brandstichting vorige week in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging, aan de oever van het Meer van Galilea.

'Een paar nachten geleden hebben we hier een zware aanval ondervonden. Een brand die mensenlevens in gevaar bracht. Alle bewoners van dit gebied – christenen, druzen, moslims en Joden – moeten tegen deze daad protesteren,' zei Collins zondagmiddag tegen ongeveer 3000 Israëlische christelijke demonstranten.

'Maar,' ging Collins verder, 'wij zijn christenen en moeten reageren als christenen. (…) We zullen het verschrikkelijke vuur vervangen door het vuur van Gods liefde en vergeving.'

De demonstranten drongen erop aan, dat de Israëlische regering er alles aan doet om de verantwoordelijken voor de rechter te brengen en daarmee toekomstige haatmisdrijven tegen christenen te voorkomen. Premier Benjamin Netanyahu had dit tijdens het weekeinde beloofd, en gezegd dat 'de schokkende brandstichting in de kerk een aanval op ons allemaal' is.

De aanval heeft de kerk ernstig beschadigd. De politie stelde vast, dat het vuur met opzet was aangestoken, nadat een Hebreeuwse grafitti werd gevonden die luidde 'Valse goden zullen wij vernietigen', en ontdekt werd dat het vuur op verschillende plaatsen rond het gebouw was begonnen.

Zestien Joodse jongeren werden korte tijd gearresteerd en voorgeleid voor ondervraging, maar ze werden later vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.