Opstaan tegen abortus

maandag 22 juni 2015 |  NAI
In de week van Pasen hield dr. Yefat Biton tijdens een talkshow op Channel 10 van de Israëlische televisie een pleidooi voor abortus. Een van de uitspraken die ze tijdens de uitzending deed was: 'Iedere zwangere vrouw die in verwachting is van een jongetje, heeft het recht om de vrucht te laten aborteren.' De voorvechtster van vrouwenrechten voerde allerlei argumenten aan waarom een vrouw met drie zonen het recht zou hebben om een vierde jongen te laten aborteren. Farao zou in zijn vuistje gelachen hebben.

De Messiasbelijdende Jodin Sandy Shoshani, directeur van de organisatie Be'ad Chaim, die zich inzet voor de bescherming van moeder en ongeboren kind, was ook te gast in deze talkshow. Shoshani ging in tegen de uitspraken van dr. Biton en sprak over het centrale principe in de Bijbel, dat het ongeboren leven, ongeacht het geslacht, moet worden beschermd. Volgens haar zouden de Israëli's juist in de Pesachtijd, waarin Israël gedenkt dat het werd bevrijd uit de slavernij van Egypte, stil moeten staan bij de heiligheid van het leven.

Shoshani strijdt al meer dan tien jaar tegen abortus. In de uitzending pleitte zij voor bescherming van het leven: 'In de Tenach (Oude Testament) wordt de foetus ילד jeled (kind) genoemd. De foetus in de baarmoeder is een persoon!' (...)

Volgens Shoshani worden er in Israël jaarlijks 20.000 legale, door de staat gefinancierde abortussen gepleegd. Naar schatting komen hier nog eens 20.000 tot 30.000 illegale abortussen bij. Shoshani: 'Het ongeboren kind heeft geen rechten en wordt niet door de Israëlische wetgeving beschermd. Daarom zien veel vrouwen abortus als een betere optie dan het krijgen van een ongewenst kind.'

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het juninummer van het Israel Today Magazine.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.