BDS: het gaat niet om mensenrechten maar om Israël

Sunday, June 21, 2015 |  Israel Today staf, Ami Horowitz
De Amerikaanse journalist en Joodse activist Ami Horowitz richtte zich onlangs weer op de BDS, en bracht de schandalige dubbele normen van de Boycot, Desinvestering en Sancties-beweging aan het licht.

BDS valt Israël aan in de naam van wat het de 'mensenrechten' noemt, maar tegelijkertijd negeert het veel grotere humanitaire crises in de wereld, en praat die veelal goed.

Zoals zoveel anderen twijfelde Horowitz eraan of de BDS-ers wel zo toegewijd zijn aan werkelijke mensenrechten, wat erop wijst dat ze in plaats daarvan alleen maar anti-Israël zijn. Om dat aan te tonen reisde Horowitz naar Ierland, dat hij als de bakermat van de BDS-beweging omschreef. En de mensen waarmee hij sprak stelden hem niet teleur.

Hij deed zich voor als vertegenwoordiger of verkoper voor nepbedrijven in plaatsen zoals Iran, Soedan en Noord-Korea en sprak op bijna komische manier zeer openhartig over de verschrikkelijke werkomstandigheden daar. Toch kreeg Horowitz alleen maar goedkeuring van deze ondernemers, die vurig de Joodse Staat boycotten.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.