Messiaanse Joden helpen christenen Shabbat begrijpen

Friday, June 19, 2015 |  Israel Today staf
Voor christenen, die zich meer bewust worden van de Hebreeuwse fundamenten van hun geloof, zijn er veel nieuwe en opwindende dingen te leren. Sabbat, of shabbat, is niet zomaar een van die dingen, het is in feite een kerndogma van de Bijbelse religie.

De shabbat was immers belangrijk genoeg om een plaats te krijgen in de Tien Geboden, hoewel hij vaak vergeten is tussen die verheven lijst van morele bepalingen.

Een nieuwe Messiaanse activiteit in Jeruzalem wil christenen helpen deel te nemen aan de schoonheid en geestelijke betekenis van de Shabbat. The Sabbat Experience nodigt kleine groepen christenen uit om deel te nemen aan een traditionele Joodse shabbatsmaaltijd vanuit de visie van de plaatselijke gelovigen in Yeshua (Jezus).

'We streven ernaar om onze gasten een traditionele ervaring te laten meemaken, zoals een typisch joodse familie meemaakt op een willekeurige vrijdagavond', vermeldt hun website. 'De ervaring van Erev Shabbat, de vooravond van shabbat op vrijdagavond, is zoveel meer dan een religieuze ervaring. Het is meer een gebeurtenis waarbij iedereen betrokken is en deelneemt.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.