Joden en Aramese christenen zijn autochtone Israëli's

vrijdag 12 juni 2015 |  Shadi Khalloul
De christelijke Aramese gemeenschap woont al sinds mensenheugenis in Israël. In het gezin waar Jezus opgroeide werd Aramees gesproken. Dat was in die tijd de omgangstaal in Israël. Nadat de moslims het land in de 7e eeuw hadden veroverd, werd de christelijke bevolking in Israël op wrede wijze gedwongen Arabisch (islamitisch) te worden.

De christenen in de vruchtbare 'halve Maan' (het huidige Israël, Libanon, Syrië en Irak) zijn directe afstammelingen van de Aramese Syrische bevolking, die ooit in de regio naast de Joden woonde, nog lang voordat Arabische moslims hen hadden overmeesterd.

Joden en christenen hebben een gezamenlijk heilig boek, de Hebreeuwse Bijbel. Beiden vinden ze hun geestelijke wortels in Abraham, Isaak en Jakob (Israël) en in de geschriften van de profeten. (…)

Ondanks jarenlange veroveringen en vernielingen, wijzen historische overblijfselen van heilige plaatsen van zowel het Jodendom als het christendom op de ware geschiedenis van het land en zijn inwoners.
Als je blijft volhouden dat Israël en de directe buurlanden 'Arabische staten' zijn, dan is dat je reinste geschiedvervalsing en verstoring van de sociale balans in het Midden-Oosten.

Dit artikel is een ingekorte versie. Het verscheen in zijn volle lengte in het meinummer van het Israël Today Magazine. Bent u al abonnee?

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.