Anti-Israëlische tentoonstelling in Amsterdam

Tuesday, June 09, 2015 |  NAI
Op de Dam in Amsterdam is een anti-Israëlische tentoonstelling gehouden. Een pro-Palestijnse groep plaatste plakkaten en deelde folders uit met als titel 'Red de Palestijnse kinderen'.

De plakkaten toonden onder meer een foto van premier Benjamin Netanyahu en de titel 'Kan er niet genoeg van krijgen', waarbij Netanyahu rood gekleurde ogen, bloedige vampiertanden en op zijn voorhoofd een davidsster had. Daaronder was een dode Palestijnse baby te zien, met de aantallen van de gewonde en gedode mensen in Gaza.

Op een andere afbeelding staat een Palestijnse jongen voor een Israëlische tank, met een steen die hij klaar houdt om te gooien. Op het plakkaat staat: 'Wanneer een kind een steen naar een tank gooit, die zijn land binnendringt en zijn ouders heeft gedood, is het een terrorist, maar wanneer de tank het kind doodschiet, is het zelfverdediging'.

De Israëlische ambassadeur in Nederland, Chaim Divon, reageerde op de tentoonstelling. 'Dat is inderdaad vreselijk, afschuwelijk en weerzinwekkend. Dit is een hetze, die misselijkheid en walging oproept. Helaas is er een aantal groepen wier haat tegen Israël geen grenzen kent,' verklaarde hij. 'Tegen andere misdaden in de regio verheffen zij hun stem niet.'

Barack Sigron, een Israëli die op zakenreis in Nederland was, zei tegen Ynet dat hij geschokt was hoe Israël aan de wereld wordt gepresenteerd. Ook viel hem de belangstelling van de voorbijgangers op. 'Voorbijgangers, ook toeristen, namen het materiaal mee. Het was voor mij verschrikkelijk zoiets te zien.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.