Israël en Hamas niet op 'zwarte lijst' van VN

dinsdag 9 juni 2015 |  Aviel Schneider
De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon, heeft nu eindelijk besloten dat hij Israël niet opneemt op de zwarte lijst van de Verenigde Naties van de landen en organisaties die hebben bijgedragen aan het lijden van kinderen.

Daarnaast hebben de Verenigde Naties ook besloten om Hamas niet op de zwarte lijst te zetten. Op de zwarte lijst van de VN staan tot nu toe onder andere islamitische terreurgroepen zoals Al-Qaida, Boko Haram, Islamitische Staat, de Taliban en landen zoals Congo.

'De secretaris-generaal heeft de juiste beslissing genomen, door niet te voldoen aan de Palestijnse en Arabische eisen', zei de Israëlische ambassadeur bij de VN Ron Prosor. 'Maar dit is slechts het begin. In plaats van het publiceren van duizenden VN-rapporten tegen Israël, moet de VN de verschillende terreurorganisaties in de Gazastrook veroordelen. Maar dat doen ze niet om politieke redenen.
Ik roep de secretaris-generaal op, om een ​​einde te maken aan de vernielingen die deze organisaties aanrichten in de Gazastrook Deze organisaties dwarsbomen humanitaire hulp voor hun eigen volk, misbruiken Palestijnse burgers als schild en schieten vanuit dichtbevolkte woonwijken op Israël. Pas wanneer deze groepen door de VN worden erkend als terroristische groeperingen kunnen we vooruitgang bereiken.'

Dat Israël niet op de zwarte lijst van de VN wordt geplaatst, heeft ook Hamas ervan gered om gelijkgesteld te worden met de andere islamitische terreurgroepen zoals Al Qaida, Boko Haram, Islamitische Staat en Taliban. Internationale organisaties beslissen altijd over Israël met begrip voor en in politieke overeenstemming met Israël vijanden

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.