Miljoenen zien getuigenis Joodse gelovige in Yeshua

Sunday, June 07, 2015 |  Ryan Jones
Een online evangelisatie-actie van plaatselijke Israëlische Messiaanse Joden is de afgelopen maand een soort sensatie op internet geworden, nadat het video-getuigenis van een Joodse man die tot geloof in Yeshua (Jezus) kwam zich wijd verspreidde.

Het getuigenis van Mottel Baleston was een van de laatste in een reeks van video-getuigenissen getiteld 'I met Messiah' (Ik ontmoette de Messias), geproduceerd door de Israëlische Messiaanse groep One For Israel in samenwerking met Chosen People Ministries.

Maar Balestons getuigenis raakte blijkbaar een zenuw, en de eerste week van juni hadden meer dan vijf miljoen mensen de korte video bekeken, waarin hij uitlegt hoe hij had vele jaren daarvoor tot geloof was gekomen, als jongeman in Brooklyn.

Toen hij opgroeide was Baleston bekend met een groot aantal Italiaanse katholieken, waardoor hij geloofde dat Jezus een Italiaan moest zijn. In de video legt hij uit, dat het een schok voor hem was toen hij begreep dat Jezus in werkelijkheid Joods was. En toen hij hoorde dat het Nieuwe Testament was geschreven door Joden, kon hij het niet geloven. 'Wanneer ik die open, lees ik een verhaal geschreven door Joden over Joodse mensen.'

Wat volgde was een natuurlijke voortgang voor een jongeman die de geestelijke waarheid zoekt. 'Toen ik tot geloof kwam, dat Yeshua, dat Jezus, de Messias is, was het duidelijk dat dit het meest Joodse was dat ik kon doen,' herinnert hij zich. 'Dit is de persoon die in onze Bijbel is beloofd'.

Het ontroerendste deel van het getuigenis is als Baleston vertelt, hoe hij zijn vader overhaalde mee te gaan naar een lezing van een auteur, waarvan hij wist dat hij een gelovige is. Baleston was in de wolken, toen hij en zijn vader hun hand opstaken toen de spreker vroeg of alle Joodse gelovigen in Jezus zich bekend wilden maken.

One For Israel-directeur Eitan Bar vertelde aan Israel Today dat Balestons getuigenis veel deuren had geopend. Op dit moment is het meer dan 175.000 keer gedeeld op Facebook en heeft het een 'bereik' (het aantal persoonlijke profielen waarop het werd bekeken) van ruim 15 miljoen op het grootste sociale netwerk.

'Het leidde tot discussies in vele Joodse groepen,' zei Bar. 'Ik ben zelf betrokken bij gesprekken met orthodox-Joodse rabbi's uit de VS en Frankrijk over Yeshua!'
Bar concludeerde dat hij het voelde 'alsof we de richting van Joodse evangelisatie veranderen. Na 1900 jaar komt de verlossing, het Evangelie, eindelijk weer uit Sion (Psalm 14: 7).

Kijk zelf naar het getuigenis van Mottel Baleston:

Jewish man turns to Jesus and explains why in a way you never heard before!

WOW! This Jewish man turns to Jesus and explains why in a way you never heard before! His testimony goes viral with 5 million views and shakes the Jewish world - PLEASE SHARE!!!! by One For Israel Ministry follow & like us: www.facebook.com/oneforisraelMore stories at: www.imetmessiah.com

Posted by One For Israel Ministry on Saturday, May 9, 2015

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.