John Kerry: Fietsongeval of door ISIS beschoten?

Wednesday, June 03, 2015 |  Israel Today staf
Zoals bekend heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zondag bij een fietsongeval in Frankrijk zijn rechterdijbeen gebroken. Dat is te simpel nieuws voor Iran, dat niets minder dan een ISIS-complot signaleert.

De grote media in de moslimwereld worden vaak gekenmerkt door een bizar soort verslaggeving, vooral wanneer ze over Israël schrijven. Deze week gaven enkele grote Iraanse persbureaus hiervan een mooi voorbeeld, toen zij 'onthulden' dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry was gewond in een vuurgevecht met ISIS schutters, en niet door een val van zijn fiets, zondag in Frankrijk.

Volgens het Iraanse persbureau Nasim, dat een Amerikaanse website citeerde, die niet bij name genoemde Russische officials citeerde, had Kerry een gesprek met een senior ISIS-functionaris, die in het geheim van plan was de Amerikaan te vermoorden. In de hinderlaag zou Kerry gewond zijn geraakt en in het daarop volgende vuurgevecht zou een andere persoon zijn gedood.

Voor westerse lezers lijkt een dergelijk bericht misschien belachelijk en een zaak van zeer overdreven complottheorieën, maar tientallen Iraanse media slikten het verhaal al snel als serieus nieuws.

En hoe is het met onze nieuwsvoorziening? Tegelijk met het Iraanse bericht kwam in een interview met de Franse radio de bewering van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de VS en zijn coalitiepartners er in de afgelopen negen maanden in waren geslaagd om wel 10.000 ISIS-strijders te doden, en dat alles zonder burgerslachtoffers te veroorzaken...

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.