Israël zucht onder verschroeiende hittegolf

woensdag 27 mei 2015 |  Israel Today staf
Israël is woensdag getroffen door de zwaarste hittegolf die het land in meer dan tien jaar heeft getroffen. De temperaturen varieerden van 37°C in Jeruzalem tot een ​​zinderende 46°C bij de Dode Zee. De dichtbevolkte kustvlakte zweette bij temperaturen tussen 42 en 44°C.

FOTO: Israëlische kinderen zoeken verkoeling in een openbare fontein in Jeruzalem.

Zoals te verwachten veroorzaakte het droge en hete weer een aantal branden, waarvan er één drie huizen vernietigde in Tel Mond, niet ver van de kustplaats Netanya. Een grote bosbrand ontstond net buiten Beit Shemesh in de heuvels ten westen van Jeruzalem.

De zinderende hitte vertraagde het luchtverkeer op de luchthaven Ben Goerion, en de leiding van de Israëlische spoorwegen gaf alle personentreinen opdracht hun snelheid beneden 80 kilometer per uur te houden.

Gelukkig komt er volgens de weersverwachting deze nacht een eind aan de hittegolf met iets lagere temperaturen op donderdag en lichte regen op vrijdag.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.