Reeks raketten uit Gaza treft zuidelijk Israël

Wednesday, May 27, 2015 |  NAI, Israel Today staf, Wafa
Palestijnse terroristen hebben dinsdagnacht tenminste vijf raketten afgeschoten op het zuiden van Israël. Daarvan kwam er tenminste een terecht nabij het Joodse dorp Gan Yavne, nabij de kuststad Ashdod. Er is niets gemeld over gewonden of schade.

Tot nu toe heeft geen enkele terreurgroep zich verantwoordelijk gesteld voor deze eerste significante raketaanval sinds de Gaza-oorlog van afgelopen zomer. Toch houden functionarissen in Jeruzalem Hamas, dat de Gazastrook bestuurt, duidelijk verantwoordelijk voor deze nieuwe provocatie.

Palestijnse berichten stellen dat de aanval was uitgevoerd door de kleinere Islamitische Jihad, die Hamas toestaat buiten Gaza te opereren. Islamitische Jihad zou een nieuwe commandant in noordelijk Gaza hebben aangesteld, maar die stap zou zijn tegengewerkt door zijn voorganger. Als vergelding zouden aanhangers van de nieuwe commandant twee aanhangers van zijn voorganger hebben ontvoerd, die op zijn beurt reageerde door Israël aan te vallen. Volgens berichten heeft Hamas verdachten opgepakt die verantwoordelijk waren voor het incident.

Maar Israël heeft niet gewacht op een rechtvaardiging van Hamas en dezelfde nacht als reactie op de aanvallen op Israëlische burgers een serie luchtaanvallen uitgevoerd op terroristische stellingen in de hele Gazastrook..

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.