Nieuwe geuren uit Gaza met bekende namen

Monday, May 25, 2015 |  Aviel Schneider
In de Gazastrook kan men momenteel gloednieuwe geurcreaties kopen, die waarschijnlijk nergens anders te te koop zijn. Nieuwe en elegante parfums voor mannen en vrouwen met wereldberoemde namen, die zowel in de zuidelijke stad Khan Yunis met de hand worden vervaardigd, of door een van de nog intacte ondergrondse tunnel uit het Egyptisch Rafah naar Gaza werden gesmokkeld.

Al die geuren uit Gaza dragen de namen en logo's van bekende sociale netwerken zoals Facebook, WhatsApp, Twitter, Viber en Tango. De beroemde slogan 'Connecting People' (mensen met elkaar verbinden) werd met betrekking tot de parfums veranderd in het motto 'Verbinden door Parfum'. De fabrikant was gemakkelijk te vinden, want op de foto is het telefoonnummer in Gaza afgedrukt. Via de telefoon heeft hij ons meegedeeld, dat de parfums 2 dollar per stuk kosten en dat hij genoeg in voorraad heeft.

Israel Today kreeg telefonisch te horen, dat deze nieuwe geurmerken een hit zijn geworden. 'Facebook is niet alleen online, maar ruikt nu ook', vertelde een Palestijn uit Gazastad, met wie we vaak over de telefoon praten. 'Vooral jonge mannen en vrouwen vechten om de nieuwe geuren, die zelfs merken zoals Calvin Klein verdringen. Het populairst zijn Facebook en WhatsApp, gevolgd door Twitter en Instagram'.

Bij één serie werd de laatste letter, de R bij 'Twitter', ofwel vergeten of opzettelijk weggelaten. Het merk heet nu 'Twitte'. Of het een drukfout is, een parfum voor vrouwen of misschien om juridische redenen een letter werd weggelaten is niet duidelijk. Het is duidelijk dat er in Gaza geurtjes zijn, die elders op de wereld niet te koop zijn.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.