Toeristenkaarten tonen Heilig Land zonder Israël

Wednesday, May 20, 2015 |  Aviel Schneider
De Japanse overheid heeft onlangs een Palestijnse toeristische brochure gepubliceerd, waarin het land Israël niet wordt genoemd. Het bestaan ​​van Israël is gewoon genegeerd en Israëlische nederzettingen zijn aangegeven met Arabische namen.

'Dit is niet de eerste keer dat buitenlandse toeristische brochures Israël om politieke redenen weglaten', zei de Israëlische journalist David Bedein, die zich al jaren bezighoudt met dit probleem. 'In Duitsland heeft de regering een brochure over het Palestijnse recht op terugkeer gefinancierd, waarin het land Israël is geschrapt. Hetzelfde heeft zich herhaald in Spanje, en zelfs in de Verenigde Staten'.

Enerzijds bepleit Japan - net als andere landen - de invoering van een tweestatenoplossing, maar anderzijds laat het de Staat Israël weg op kaarten en andere brochures. Een Heilig Land zonder Israël, alleen Palestina.
Inmiddels heeft David Bedein van de Japanse ambassade een antwoord geëist, wat de reden is waarom Japan in zijn recente toeristische brochure alleen aandacht schenkt aan Palestina en de Joodse Staat Israël heeft weggelaten.

Daarnaast financieren Europese landen zoals Finland en Nederland de Palestijnse schoolboeken, waarin in de tekst wordt opgeroepen tot de vernietiging van Israël en dit land op de landkaarten niet bestaat. Hoewel deze twee landen voorstander zijn van een tweestatenoplossing, wordt Israël in deze publicaties niet vermeld.

Indien Israël zich zo zou gedragen en in zijn toeristische brochures of schoolboeken zo zou ophitsen tegen de Palestijnse bevolking, zoals de Palestijnen officieel tegen Israël doen, dan was er ongetwijfeld fel verzet gekomen van de EU.

'In de Oude Stad van Jeruzalem worden Palestijnse toeristische boekjes verspreid, die werden gefinancierd door de Europeanen en die publiekelijk aanzetten tegen Israël. Het Israëlische Ministerie van Toerisme heeft deze boeken op onverklaarbare wijze goedgekeurd', vertelde Bedein. 'Ik hoop dat de nieuwe regering daar een einde aan maakt.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.