Israël nodigt Amerikaanse studentenleiders uit

Friday, May 15, 2015 |  David Lazarus
Israël is met een programma begonnen, dat bedoeld is om een generatie van christelijke leiders te doen opstaan die Israël zullen steunen. 'Het is van cruciaal belang om de volgende generatie van leiders in de christelijke gemeenschap naar Israël te brengen,' verklaarde de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Staten Ron Dermer tijdens de jaarlijkse Christian Solidarity Event in de Israëlische ambassade in Washington.

FOTO: De pro-Israël christelijke student-activiste Chloe Valdary veroorzaakte vorig jaar opschudding toen ze pro-Palestijnse propagandisten beschuldigde, dat ze de retoriek van de zwarte burgerrechtenbeweging in Amerika misbruiken.

Het nieuwe programma, getiteld 'Covenant Journey' (Verbondsreis) is gedeeltelijk gebaseerd op het zeer succesvolle 'Birthright' (geboorterecht) project, dat meer dan 500.000 jonge Joodse Amerikanen naar Israël heeft gebracht. Deze zomer al brengt het Covenant Journey programma honderden christelijke studentenleiders naar Israël. De organisatoren maken nu plannen om in de komende jaren nog duizenden jonge christenen naar het land te brengen om te beginnen met het bouwen van bruggen met Israël en de Israëli's.

'Er is slechts één ding beter dan achter Israël te staan, en dat is ​​in Israël te staan. Als ze lopen op de plaatsen waar de aartsvaders en de profeten en de koningen en die jonge rabbi uit Galilea hebben gelopen, dan zullen zij hier achter Israël staan ​​en zullen ze hun christelijke identiteit versterken', zei Dermer.

Studenten zullen voor slechts $ 500 kunnen meedoen aan de Covenant Journey dankzij subsidiëring door Christelijke donoren, waaronder het Museum van de Bijbel en het Philos Project.

'Een bezoek aan het Heilige Land – waar Abraham reisde en de stamvader werd van het volk Israël, waar David Goliath versloeg, en de profeten en apostelen schreven en leefden – en lopen waar Jezus zijn bediening had, is zonder twijfel, een levensveranderende ervaring. Als jongvolwassenen Israël uit de eerste hand ervaren, wordt hun geloof gesterkt, hun kennis van de Bijbel wordt vermeerderd en hun begrip van de band tussen de Bijbel en het Land Israël krijgt een hecht fundament.
Het legt een hechte basis, op grond waarvan ze goodwill ambassadeur voor Israël en het Joodse volk kunnen worden. En de deelnemers aan de Covenant Journey zullen nooit meer hetzelfde zijn', zegt Steve Green, voorzitter van het bestuur van het Museum van de Bijbel en een hoofdspreker van de bijeenkomst in de Israëlische ambassade.

De andere hoofdspreker, Paul Singer, voegde eraan toe dat 'Covenant Journey, doordat het christelijke studenten in staat stelt het land Israël te bezoeken en alles zelf te zien, een generatie opkweekt die niet alleen sterker staat in hun geloof, maar ook kennis zal maken met de gewone mensen die er wonen. De studenten zullen tegelijkertijd het oude Israël en het moderne Israël ontdekken. En voor mij, als Jood, is dat reusachtig. Op dit punt is Covenant Journey een deel van mijn reis geworden, en ik zeg met trots dat ik alles steun waar dit voor staat. Ik geloof echt dat Joden, christenen en de gehele westerse beschaving in de komende jaren de vruchten zal plukken van dit project.'

Covenant Journey zal de studenten uitkiezen op basis van hun erkende christelijke leidende rol op de campus, evenals hun verlangen om pleitbezorgers voor Israël te worden. Studenten die deelnemen aan de elfdaagse reis krijgen les over de Bijbelse geschiedenis en ervaren de realiteit van het dagelijks leven in het hedendaagse Israël. De deelnemers zijn dan in staat zijn om te dienen als goodwill-ambassadeurs voor Israël door wat ze in Israël hebben meegemaakt en geleerd, om dat te delen op hun campussen, in kerken en in hun toekomstige leidinggevende functies.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.