Palestijnen: 'Demografische oorlog met de Joden'

Thursday, May 14, 2015 |  Aviel Schneider
Palestijnse functionarissen zeggen dat hun bevolking elke paar jaar met een miljoen toeneemt, zodat zij spoedig de Joden zullen overtreffen. Het gaat lijken op een demografische wedloop tussen Palestijnen en Joden.

Tussen de Middellandse Zee en de rivier de Jordaan in het oosten wonen 6,1 miljoen Palestijnen, dat zijn 100.000 mensen minder dat de Joodse bevolking van Israël. Dit werd deze week gepubliceerd door het Palestijns Bureau voor Statistiek in Ramallah, ter gelegenheid van de Nakba-dag (Dag van de catastrofe), Israëls Onafhankelijkheidsdag op 14 mei 1948.

Al jaren waarschuwen verschillende hoogleraren, waaronder Arnon Sofer, dat de Palestijnse bevolking sneller groeit dan de Joodse. Volgens het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek wonen er in Israël 8,3 miljoen mensen, waarvan er 6,2 miljoen Joden en 1,7 miljoen Arabieren zijn. In tegenstelling tot Israël hebben de Palestijnse gebieden geen bevolkingsaandeel van 20 procent Joodse inwoners. De Palestijnen laten in dit geval de 300.000 Joodse bewoners in het Bijbelse kerngebied Judea en Samaria buiten beschouwing.

Volgens het nieuwe Palestijnse onderzoek leven er momenteel 12,1 miljoen Palestijnen in de hele wereld, waarvan 4,6 miljoen in de betwiste gebieden: 2,8 miljoen in Judea en Samaria, en 1,8 miljoen in de Gazastrook.
Over de hele wereld zijn er rond 14,3 miljoen Joden, waarvan er 6,2 miljoen in Israël wonen.
Een Palestijnse moeder krijgt gemiddeld meer kinderen dan een Joodse vrouw. In Judea en Samaria krijgt een Palestijnse gemiddeld 3,7 kinderen en in de Gazastrook 4,5 kinderen.

Met de 1,5 miljoen Palestijnen in Israël, dus de Israëlische staatsburgers meegeteld, omvat de Palestijnse bevolking 6,1 miljoen mensen. Volgens het Palestijnse bureau voor statistiek zal dit aantal tot 2020 toenemen tot 7,1 miljoen mensen. In vergelijking met het PLO-rapport van drie jaar geleden is het aantal Palestijnen met bijna een miljoen toegenomen.

Demografische bedreiging
Reeds jaren zien beide volken de natuurlijke groei aan de andere kant als een demografische bedreiging, als een demografische wedstrijd tussen Joden en Palestijnen. Om deze reden zijn de Palestijnen principieel tegen de Joodse immigratiegolven, die het aantal Joden in het land drastisch omhoog drijven.

In de Palestijnse media hebben de afgelopen jaren verschillende politici laten weten het Joodse immigratiemodel te willen nastreven, om daarmee hun inwoneraantal ten opzichte van de Joden te vergroten. Om die reden staan de Palestijnen op het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen. Zelfs wanneer zij niet allemaal willen terugkeren, zou circa een miljoen 'Palestijnse immigranten' voldoende zijn om een demografische ommekeer tussen Joden en Palestijnen te veroorzaken.
Jaren geleden zei de radicale Hamasleider in de Gazastrook, Ismail Haniya, dat zijn volk zich in een demografische oorlog met de Joden bevindt. 'Deze oorlog zullen wij winnen, en niet de Zionisten.'

43 procent van de Palestijnen in Judea en Samaria en in de Gazastrook zijn volgens het Palestijnse bureau voor statistiek officieel vluchtelingen. Dus niet alle Palestijnen zijn Palestijnse vluchtelingen, zoals het in het buitenland vaak wordt voorgesteld.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.