Kort Nieuws: Kabinet, Frankrijk, aliyah, Vaticaan

donderdag 14 mei 2015 |  NAI
Regering. Vanavond (donderdag) wordt de nieuwe regering van Israël beëdigd. Netanyahu zal de 34ste regering en zijn 20 ministers voorstellen aan de Knesset.
Premier Benjamin Netanyahu heeft bekend gemaakt, dat Israel Katz minister van Verkeer blijft. Daarnaast wordt Katz benoemd tot minister van Inlichtingen.

Frankrijk. De leidende rabbijn in Frankrijk heeft bij de Conferentie van Europese Rabbijnen in Toulouse verklaard, dat hij de Franse Joden motiveert om aliyah te maken. Tegelijkertijd benadrukte hij, dat de beslissing om te emigreren naar Israël vrijwillig moet zijn en niet moet worden genomen uit angst voor antisemitisme.

Vaticaan. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is teleurgesteld over het besluit van het Vaticaan om Palestina te erkennen als Staat. In een nieuwe overeenkomst, die betrekking heeft op de activiteiten van de katholieke kerk in de Palestijnse gebieden, wordt niet gesproken over de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie als ondertekenaar maar over de Staat Palestina.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.