Israëlische leger ontwikkelt robotsoldaten

Monday, May 11, 2015 |  IT Redactie
Israël is reeds wereldleider op het gebied van onbemande vliegtuigen. Nu begint het leger ook met het integreren van robots in de grondtroepen.

Op de internationale grondtroepenconferentie in Tel Aviv meldde Generaal-majoor Eyal Ben Reuven dat een week eerder de zevende pantserbrigade het eerste en enige legeronderdeel ter wereld was dat zij-aan-zij met „geavanceerde grondrobots” heeft getraind.

De generaal waarschuwde echter voor te hoge verwachtingen over een robotleger die naar een futuristisch slagveld gestuurd zou worden. „Op dit moment zien we nog niet dat robots de menselijke factor kunnen vervangen. We beschouwen robots als een ondersteunende factor,” zei hij. „Ik verwacht niet dat er binnen een jaar bataljons van militaire robots zullen zijn. Dat zal nog even duren.”

Momenteel worden robots gepland als mogelijke voorhoede, die gebruikt worden om corridors te slaan voor aanvallen op vijandelijke stellingen. Dat is vooral van belang voor stadsguerilla’s, waarbij boobytraps en verstopte strijders de Israëlische soldaten opwachten en die reeds vele mensenlevens hebben gekost.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.