Israël redt gewonde Syrische terrorist het leven

zondag 10 mei 2015 |  Aviel Schneider
Toen Israëlische grenssoldaten op de Golanhoogten werd meegedeeld dat een zwaargewonde Syriër via de grensovergang bij Kuneitra naar Israël zou worden vervoerd, openden zij om humanitaire redenen de grens. De Israëlische commandant op de Golanhoogten liet weten, dat hij de Syrische contactpersoon aan de andere kant van de grens had gekend.

Israëlische militaire artsen ontvangen de gewonde bij de grensovergang om hem daar meteen te behandelen. Eerst werd het lichaam van de ernstig gewonde Syriër onderzocht, om er zeker van te zijn dat hij geen explosieven had verborgen. De Israëlische legerwoordvoerder publiceerde een video die liet zien hoe de Israëlische artsen de rebel behandelden. Nadat verpleegkundigen hem eerste hulp hadden verleend, werd hij naar het Israëlische ziekenhuis Ziv in Tsfat (Safat) in Galilea vervoerd.

Uit verschillende bronnen blijkt dat de Syriër lid is van de jihadistisch-salafistische Jabhat al-Nusra, dat is een tak van de terreurorganisatie Al-Qaida die tegen het regime van Assad in Syrië strijdt.

Op de Syrische Golanhoogten, die op slechts 40 kilometer ten zuidwesten van Damascus liggen, strijden de soennitische rebellen van Jabhat al-Nusra en de sjiitische terroristen van Hezbollah, die in deze regio het regime van Assad verdedigen, tegen elkaar. Het Israëlische leger volgt de gevechten aan de andere kant van de grens op de Golanhoogten aandachtig en verhinderde in de afgelopen weken herhaaldelijk pogingen van Hezbollah om Israël vanaf de Syrische kant aan te vallen en zo in het conflict te betrekken.

Een dag eerder kreeg het Israëlische leger van Syrische kant het verzoek, een Syrische vrouw te helpen bij een keizersnede. Israël stemde ermee in en wachtte bij de grensovergang met twee artsen en andere paramedici op de zwangere vrouw. Maar uiteindelijk werd de Israëli's verteld dat de moeder op weg naar Israël was bevallen van een gezonde baby. Dit zijn slechts een paar gevallen die worden gepubliceerd in de Israëlische media.

Ondanks gevaren en risico's helpt Israël zijn vijanden aan de Syrische kant. Ruim een ​​jaar geleden zei professor Rafi Bi'er, de directeur-generaal van het Rambam ziekenhuis, tegen Israel Today: 'We behandelen iedereen die de deur van onze spoedeisende hulp binnenkomt. We kijken noch naar zijn herkomst noch zijn nationaliteit of godsdienst. We hebben de plicht om levens te redden en om de zieken te genezen.'
Toen we daarna in het Ziv-ziekenhuis met goedkeuring van de Israëlische geheime dienst een kwartier spraken met vier terroristen uit Syrië, prezen ze allemaal de behandeling in Israël. Toen we daarna vroegen of Israëli's net zo goed zou worden behandeld in Syrische ziekenhuizen, zeiden alle vier achter elkaar: 'Dat zou nooit mogelijk zijn. Moslims kennen geen genade, vijanden blijven vijanden!'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.