IDF begint met integreren van robots bij grondtroepen

Thursday, May 07, 2015 |  Israel Today staf; foto Israeldefence
Israël is al een wereldleider in het onderzoek, de productie en militaire integratie van onbemande luchtvaartuigen (UAV's, 'drones'). Nu gaat het het land eveneens met succes robots integreren bij de grondtroepen.

Op de Internationale Ground Forces Conference, die deze week wordt gehouden in Tel Aviv, maakte generaal-majoor (res.) Eyal Ben Re'uven bekend, dat in de week ervoor de 7e Gepantserde Brigade van de IDF een van de eerste – en misschien wel de eerste – grondtroepen waren die zij-aan-zij traint met 'geavanceerde grond-robotica.'

De generaal waarschuwde niet te enthousiast te worden over robotlegers die het slagveld overnemen. 'In dit stadium zal robotica de menselijke factor niet vervangen' zei hij. (…) 'We zien robotica als een ondersteunende factor,' zei hij. 'Ik verwacht niet binnen een jaar bataljons van militaire robots te zien. Het zal enige tijd duren.'

Op dit moment worden de betrokken robots aangeduid als 'voorhoede' en ze zullen worden gebruikt om corridors te openen voor aanvallen op de vijandelijke linies. Dit is vooral belangrijk bij stedelijke oorlogvoering, waar de boobytraps en verborgen strijders in het verleden veel Israëlische soldaten het leven hebben gekost.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.