Joden nemen intrek in de Stad van David

Wednesday, May 06, 2015 |  NAI
Nog voor het krieken van de dageraad hebben enkele Joden hun intrek genomen in een gebouw in de Stad van David. Dit gebouw was ooit een synagoge, toen deze wijk nog door Jemenitische Joden werd bewoond.

Deze plek die zich in Oost-Jeruzalem bevindt, wordt tegenwoordig Silwan genoemd, sinds Arabische troepen de wijk in de jaren 1920 van alle Joodse inwoners 'bevrijdde'.

Voordat de Joden in de vroegere synagoge trokken, is daar drie jaar lang voor de rechtbank over gestreden. Tot nu toe woonde daar het Arabische gezin Abu Nadab, maar het gebouw was eigendom van de organisatie Kfar Shiloach Hakdesh, die nog meer percelen in deze omgeving in bezit heeft. De rechtbank besliste uiteindelijk in het nadeel van het Arabische gezin en vaardigde een ontruimingsbevel tegen hen uit.

De stadswijk Silwan bevindt zich in het gebied waarvan men vermoedt dat zich daar de vroegere hoofdstad van koning David bevond. Ook al wonen daar tegenwoordig bijna uitsluitend Arabieren, toch behoren grote delen ervan toe aan Joden of Joodse organisaties, die deze belangrijke plek graag weer bewoond zouden willen zien.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.