Wat vinden Messiaanse Israëli’s van Netanyahu's herverkiezing?

Sunday, May 03, 2015 |  David Lazarus
Minister president Benjamin Netanyahu heeft de verkiezingen glansrijk gewonnen. Onze correspondent David Lazarus sprak met Israëlisch-Messiaanse leiders en kreeg een paar zeer verrassende antwoorden. Hieronder enkele gedeelten van hun reacties.

Evan Thomas, voorganger van de Beit Asaph gemeente in Netanja:
Ik ben al een tijdje in een aantal opzichten niet blij met de leiderschapskwaliteiten van onze premier. Het betreft zijn economische beleid, zijn binnenlandse veiligheidspolitiek, zijn sociale beleid en zijn arrogante houding als het over de Israëlisch-Amerikaanse betrekkingen gaat.

Eliyahu Ben-Haim, voorzitter van Intercessors for Israel:
Ik vind de verkiezingsuitslag ronduit verheugend. Zowel in geestelijk als in natuurlijk opzicht was Netanyahu mijns inziens de enig juiste kandidaat. Ik denk dat Netanyahu ook Gods keus was en is, voor een tijd als deze. Hij heeft heel goede banden met gelovigen en hij heeft ook al in het openbaar gezegd, dat hij de Bijbel bestudeert.

Motti Vaknin, directeur Radio Agape en co-producent van een evangelisatieserie op internet:
Ik ben niet blij met de herverkiezing van Netanyahu. Hij doet niet wat het beste is voor de economie. Hij laat zijn burgers in de steek en is het merendeel van zijn tijd bezig met de buurlanden, in plaats van voor zijn eigen mensen te zorgen.

Baruch Maoz, Israëlische voorganger, schrijver en Bijbelleraar:
Ik vind Netanyahu een slechte leider. Hij is zwak en gevoelig voor manipulatie. Hij zal de belangen van de orthodoxe gemeenschap voorop stellen ten koste van de Israëlische maatschappij. Onder zijn leiderschap zullen democratie en vrijheid afbrokkelen.

Lees het gehele artikel in het meinummer van het Israel Today Magazine.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.