Kort Nieuws: Shabbatsbus, Nepal, Salaris, Gaza

Friday, May 01, 2015 |  NAI, Israel Today staf
Na jaren van protesteren tegen het ontbreken van openbaar vervoer op Shabbat, kunnen niet-religieuze Jeruzalemmers zich nu aanmelden voor de 'Shabus'

Jeruzalem. In Jeruzalem rijdt sinds dit weekeinde de 'shabus', een shabbatsbusdienst, een initiatief dat het leven gemakkelijker zal maken van niet-religieuze inwoners van vooral de buitenwijken die aangewezen zijn op openbaar vervoer.
Een openbare petitie op Internet slaagde erin om bijna $ 30.000 in te zamelen voor het beginnen van de busdienst. Belangstellenden voor ritten moeten zich online inschrijven en een jaarlijkse vergoeding van ongeveer $ 13 betalen.
Om de grote religieuze bevolking van Jeruzalem niet meer te irriteren dan nodig, zullen alle bestuurders van de Shabus niet-Joden zijn. Tot nu toe hebben zich 500 mensen voor de dienst aangemeld.

Nepal. Na de aardbeving wordt nog één Israëli vermist. Israël heeft er een helikopter geplaatst om te zoeken.
In het Israëlische veldhospitaal in Nepal zijn op dit moment (1 mei) 234 gewonden verzorgd. Momenteel zijn er 40 personen opgenomen voor behandeling.

Minimumloon. Het Israëlische minimumloon is vanaf 1 mei verhoogd tot 350 shekel, dat is ongeveer 81 euro.

Gaza. 700 vrachtwagenladingen goederen zijn donderdag via de Kerem Shalom grensovergang toegelaten tot de Gazastrook.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.