Nepal: IDF behandelt 98 patiënten, één Israëli nog vermist

donderdag 30 april 2015 |  NAI; video IDF

Al op de eerste dag zijn bijna honderd patiënten behandeld in het veldhospitaal van het Israëlische leger (IDF) in Nepal. Begeleid door het Nepalese leger, zongen IDF-soldaten het Israëlische volkslied, toen zij woensdagochtend hun veldhospitaal openden.

Onder de patiënten waren volgens berichten op de website Walla! News ook 30 Israëli's. De Israëli's leden vooral aan uitdroging, maar konden snel weer terug naar hun hotels. In totaal werden er de eerste dag 98 patiënten behandeld, en er werd in het veldhospitaal zelfs een baby geboren.

Volgens Israëlische media maken meer dan 250 artsen en reddingswerkers deel uit van de hulpverleningseenheid. De aardbeving heeft ten minste 5500 doden en meer dan 10.000 gewonden geëist. Het Israëlische veldhospitaal heeft 60 bedden en werkt samen met het plaatselijke militaire ziekenhuis. Naast de behandeling van gewonden is er ook een aparte eenheid opgezet om Indische draagmoeders te behandelen die baby’s hebben gedragen voor Israëlische stellen. Het veldhospitaal zal waarschijnlijk twee weken open blijven.

Toen de aardbeving het gebied rond de hoofdstad Kathmandu trof, zouden er zich circa 2000 Israëliërs in Nepal hebben bevonden. Terwijl nog enkelen in afgelegen delen van het land vastzitten, geldt nog slechts één Israëli als vermist. Het gaat om de 22-jarige Or Asraf.

Asraf raakte gedurende de operatie Sterke Rots afgelopen zomer gewond. Nadat hij van zijn verwondingen was genezen en de militaire dienst had verlaten, is hij als rugzaktoerist naar Nepal gereisd. Een opsporingsteam, waarvan ook zijn vader deel uitmaakt, tracht momenteel erachter te komen waar hij zich bevindt.


Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.