Video: de verrassende grotten van Qumran

Thursday, April 30, 2015 |  Israel Today staf
Iedereen die ooit het wilde berglandschap van het Dode Zeegebied heeft gezien, kan getuigen van de schoonheid van de grotten van Qumran. Bekijk het gebied eens met het oog van een drone!

In 1946 ging een bedoeïen herder op zoek naar een verloren geit en in plaats daarvan vond hij een reeks oude grotten met stenen kruiken. Die vondst heeft heel veel verhelderd over de vroege Joodse gemeenschappen die in het gebied woonden.

De grotten van Qumran en de nabijgelegen nederzetting, die gedeeltelijk is blootgelegd bij opgravingen, vertellen het verhaal van de Esseense sekte van religieuze Joden, en ze bevatten enkele van de oudste exemplaren van de Schrift die ooit zijn gevonden.

Het hele gebied is tegenwoordig open voor bezoekers en is een populaire plek om te wandelen voor Israëli's. Voor degenen die er niet in eigen persoon heen kunnen gaan heeft de lokale filmproducent Amir Aloni met een drone opnamen gemaakt van Qumran.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.