Israël stuurt groot hulpteam naar Nepal

Sunday, April 26, 2015 |  Israel Today staf
Israël heeft zondag ongeveer 240 IDF-militairen uitgestuurd om deel te nemen aan de opsporings- en reddingsoperaties in Nepal, dat zaterdag werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,9 waardoor meer dan 2000 mensen om het leven kwamen en nog veel meer mensen zijn vermist.

De delegatie bestaat onder andere uit medische, logistieke en reddingsofficieren van het Israëlische Thuisfront Commando, dat in de Nepalese hoofdstad Kathmandu een veldhospitaal zal opzetten.

Het IDF-team zal naast de hulp aan de lokale bevolking worden belast met het zoeken naar en helpen van naar schatting 250 Israëli's in Nepal, die zondagmiddag nog geen contact hadden gemaakt met familie of vrienden thuis. Nepal is – evenals veel Aziatische landen – zeer populair bij Israëlische backpackers.

Er is ook hulp nodig voor 24 Israëlische baby's, die de afgelopen dagen bij draagmoeders zijn geboren. De baby's en hun biologische ouders zullen Nepal uit gevlogen worden met helikopters, georganiseerd door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onmiddellijk na de ramp zei de Israëlische president Reuven Rivlin: 'Onze harten en gedachten zijn bij het volk van Nepal, dat te maken heeft met een verschrikkelijke ramp, en met onze geliefden die in gevaar en nood zijn.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.