Kort Nieuws: Coalitie, vredesproces, luchtvaart

woensdag 22 april 2015 |  NAI
Coalitie-onderhandelingen. Premier Benjamin Netanyahu en de voorzitter van de partij Koelanoe, Moshe Kachlon (foto), zijn tot overeenstemming gekomen in de coalitie-onderhandelingen, meldt nieuwssite Arutz Sheva. Kachlons partij krijgt de ministeries van Financiën, Huisvesting en Milieubescherming. Een overeenkomst met Kachlon is cruciaal voor Netanyahu om een ​​regering te kunnen vormen.

Vredesproces. Jordanië, dat momenteel voorzitter is van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, coördineert momenteel samen met Frankrijk en Nieuw-Zeeland een resolutie die voorziet in de hervatting van de vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit, vertelde de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Judeh aan de zender Kol Israel.

Yom Hazikaron. Drie Israëli's zijn dinsdagavond tijdelijk vastgezet door de politie, nadat zij tijdens het geluid van de sirenes, die de herdenking van de gevallen inluidden, uit hun ramen in de stad Eilat 'Allahoe Akbar' riepen.. Voorbijgangers hadden de kreten gehoord en onmiddellijk de politie gealarmeerd.

Luchtvaart. De Ierse budget-luchtvaartmaatschappij Ryanair wil graag vluchten vanaf meerdere Europese steden naar Israël gaan aanbieden, die vanaf € 140 zouden kosten voor een retourvlucht. Een belemmering vormt de hoge luchthavenbelasting van € 37 per passagier. Omdat Ryanair het aantal toeristen naar Israël kan vergroten hoopt deze in onderhandelingen dit bedrag omlaag te krijgen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.