Kort Nieuws: Palestijnen, weer, Vaticaan, pelgrimage

Tuesday, April 21, 2015 |  NAI
Palestijnse Autoriteit. Een Fatach-delegatie heeft zijn bezoek aan de Gazastrook vervroegd beëindigd en is al een dag na aankomst teruggereisd. De Palestijnse Eenheidsregering wilde volgens persbureau AFP oorspronkelijk een week bijeenkomen om salarisonderhandelingen te voeren voor overheidspersoneel. De reis werd afgebroken in opdracht van premier Rami Hamdallah (foto) wegens een geschilpunt tussen de regering en Hamas die in feite Gaza bestuurt.

Weer. Enkele tientallen hectare kersenboomgaarden in de regio rond Jeruzalem, zijn vorige week vernield door een zware hagelstorm.

Vaticaan. Een delegatie van tien Europese opperrabbijnen zal naar het Vaticaan reizen om paus Franciscus te ontmoeten en met hem te spreken over de strijd tegen antisemitisme. Het is de eerste keer dat een delegatie van de Conferentie van Europese rabbijnen wordt ontvangen door het Vaticaan.

Pelgrimage. Het Israëlische leger heeft afgelopen nacht de reis van twaalf bussen met Israëli's naar het graf van Jozef in Nabloes (Sichem) met succes gecoördineerd en begeleid. De Israëli's konden bij het graf bidden, zoals de bedoeling was.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.