Israëlische leiders wijzen Jimmy Carter af

Tuesday, April 21, 2015 |  Israel Today staf
De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter wordt ergens in de komende twee weken in het Heilige Land verwacht. Hij zal echter maar de helft van zijn missie - het ontmoeten van de Israëlische en Palestijnse leiders - kunnen vervullen.

Zowel premier Benjamin Netanyahu als president Reuven Rivlin hebben - na overleg met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Veiligheidsraad van Israël – uitnodigingen voor een ontmoeting met Carter afgewezen.

Een functionaris van het Ministerie van Buitenlandse Zaken noemde voor Channel 10 News Carter 'een ramp voor Israël', en zei dat alle Israëlische leiders moeten afzien van de ontmoeting met hem en hem niet in het vredesproces moeten betrekken.

Het is hier algemeen bekend dat Carter een sterk anti-Israël standpunt heeft, vooral nadat hij eerder Hamas verdedigde. Tijdens de Gaza-oorlog van afgelopen zomer benadrukte Carter dat Israël 'geen rechtvaardiging' heeft om militair te reageren op de toenemende raketaanvallen van Hamas.

De voormalige pindaboer-die-president-werd heeft lang – zoals hij het noemt – 'Israëls voortdurende controle over en kolonisatie van Palestijns land' de belangrijkste hindernis naar vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten genoemd.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.