Video: Gedenkdag voor de gevallenen

Tuesday, April 21, 2015 |  Aviel Schneider, NAI
Vanavond begint Yom Hazikaron, יום הזיכרון, Dag van de Herinnering, officieel 'Herdenkingsdag voor de gesneuvelde soldaten van Israël en slachtoffers van Terrorisme'. Deze gedenkdag gaat altijd vooraf aan de Onafhankelijkheidsdag, die Israël donderdag voor de 67ste keer viert.

Foto: Soldaten stonden in de houding voor de graven van IDF-soldaten die begraven zijn op de Herzlberg, de nationale militaire begraafplaats van Israël. (Bron: IDF).

Sinds de oprichting van de Staat Israël in 1948 zijn 23.320 soldaten, officieren en burgers gevallen bij de verdediging van de Joodse Staat, of zij waren het slachtoffer van terreuraanslagen.

In het afgelopen jaar moesten aan deze dodenlijst nog 116 Israëli's worden toegevoegd. Daarbij zijn 67 soldaten en officieren die in de recente Gaza-operatie 'Sterke Rots' werden gedood; ook overleden in het afgelopen jaar 35 veteranen als gevolg van oorlogsverwondingen, en werden door het ministerie van Defensie erkend als gesneuvelde soldaten.

De Gedenkdag voor de Gevallenen begint dinsdagavond 20 uur plaatselijke tijd met het geluid van de sirenes gedurende een minuut. In onderstaande video krijgt u een indruk van dit ontroerende en verdrietige moment vorig jaar.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.