Politie bevestigt: Fataal 'auto-ongeval' was volle opzet

Monday, April 20, 2015 |  NAI

Politiechef Yohanan Danino heeft vermoedens bevestigd volgens welke het bij het dodelijk ongeval van afgelopen woensdag om een met opzet uitgevoerde aanslag ging.

Een automobilist uit Oost-Jeruzalem was met zijn auto tegen middernacht met hoge snelheid op een bushalte afgereden en heeft daarbij Shalom Yohai Sherki (26) en Shira Klein (20), die bij de halte stonden, zwaar verwond. Sterki bezweek de volgende ochtend aan zijn verwondingen.

'Vandaag kunnen we zeggen dat het om een vreselijke aanval ging,' verklaarde politiechef Danino na onderzoek naar het voorval.

De chauffeur was Khaled Kutina (37) uit Oost-Jeruzalem. Zijn zwangere vrouw verklaarde in een interview met Palestijns-Arabische media dat haar man noch in het nieuws noch in politiek was geïnteresseerd, en dat het ‘om een auto-ongeval, en géén terreuraanval’ ging. Reeds kort na het ongeluk heeft de politie twijfels daarover geuit.

Donderdag werd Shalom Sherki, de zoon van de bekende religieus-zionistische rabbi Uri Sherki, in Jeruzalem begraven. Bij zijn begrafenis waren duizenden inwoners aanwezig, evenals de burgemeester van Jeruzalem, Nir Birkat.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.