'Doopdienst' Jehova's Getuigen onder druk afgelast

Monday, April 20, 2015 |  Israel Today staf
De stad Ra'anana in centraal Israël heeft vorige week een gepland congres van de Jehova's Getuigen geannuleerd, nadat ultraorthodoxe activisten met klem beweerden dat een 'massale doop van Joden' deel zou uitmaken van de bijeenkomst.

Afbeelding: Het Israëlische hoofdkantoor van de Jehova's Getuigen in Tel Aviv.

Het officiële programma voor het congres, dat zaterdag zou worden gehouden in het MetroWest Sport Center, noemde alleen seminars en vermeldde geen doop.

Maar dat weerhield de anti-missionaire organisatie Yad L'Achim er niet van om een dringende waarschuwing te laten klinken dat 'bussen uit het hele land onschuldige Joden zouden brengen die op shabbat gedoopt zouden worden in het gemeentelijk sportcentrum van Ra'anana.'

Druk van de organisatie en van orthodoxe leden van de gemeenteraad van Ra'anana had uiteindelijk tot gevolg dat de gemeentelijke overheid de Jehova's Getuigen verzocht hun bijeenkomst te verplaatsen. Toen de Jehovah's Getuigen weigerden, annuleerde de gemeente de bijeenkomst.

Gemeentelijke functionarissen van Ra'anana wezen er later op, dat alleen opdracht was gegeven om te annuleren uit bezorgdheid voor de openbare veiligheid; ultraorthodoxe groepen zouden het plan hebben om buiten het sportcentrum te protesteren, mogelijk met geweld.

Maar vertegenwoordigers van de Jehova's Getuigen beschuldigden de stad van het inbreuk maken op hun vrijheid van godsdienst.
Er was ook enige bezorgdheid bij andere groepen, dat Yad L'Achim deze overwinning zou kunnen gebruiken om andere christelijke 'zendingsbijeenkomsten' stil te leggen in andere delen van het land.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.