Video: let op de komende storm, verlaat Europa

Sunday, April 19, 2015 |  Israel Today staf, The Jerusalem Connection
Er is geen twijfel meer, dat het antisemitisme in Europa sterk toeneemt. Er is storm op komst en we kunnen het tij niet keren. Er zijn duidelijke waarschuwingen te zien en te horen, dat het antisemitisme van vandaag lijkt op de sfeer in de aanloop naar de nazi-holocaust.

Zullen de Joden in Europa op de waarschuwingssignalen letten? In tegenstelling tot hun grootouders en overgrootouders hebben de Joden vandaag een vaderland waarheen ze kunnen ontkomen, een veilige haven met een sterk Joods leger.

Hoewel dit zo is lijken de meeste Europese Joden er tevreden mee, in de diaspora te blijven, en zelfs veel Israëli's ('jordiem') hebben zich in Duitsland, Frankrijk, Engeland en elders op het continent gevestigd.

Of we slechts een paar jaar hebben, of tien jaar of nog langer, het is nu de tijd om te handelen. We moeten werken terwijl het nog licht is, voordat de duisternis ons overvalt, voordat de Jodenhaat losbarst en de wereld weer overspoelt.

De Staat Israël staat klaar om Europese Joden te ontvangen, maar de reis is moeilijk. Gezinnen moeten alles achterlaten wat ze kennen en in een nieuw land opnieuw beginnen en een nieuwe taal leren. Voor velen is dat echter een reden om te blijven.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.