Duitsland levert vijfde van zes onderzeeboten

Friday, April 17, 2015 |  NAI
Duitsland heeft toestemming gegeven voor de levering van een onderzeeboot, volgens berichten in de Süddeutsche Zeitung. Het is de vijfde van zes onderzeeboten, die de Bondsrepubliek de Staat Israël beloofde. De INS Rachav is genoemd naar een mythisch zeemonster en naar een vrouw in Jericho, vermeld in het boek Jozua.

De zes onderzeeërs zijn jaren geleden door Israël besteld en worden voor een ​​derde deel door Duitsland meegefinancierd. De vorige onderzeeër, de INS Tanin, werd in september vorig jaar door ThyssenKrupp aan Israël geleverd.

Vice-admiraal Ram Rotberg verklaarde toen, dat de onderzeeër eigenschappen bezit die hij nog niet eerder had gezien. De onderzeeboten van de Dolphin-klasse kunnen door de Israëli's zo worden gewijzigd, dat ze nucleaire kruisraketten kunnen vervoeren. De laatste van de zes onderzeeërs zou in 2017 gereed komen.

De Duitse federale Veiligheidsraad heeft nu de levering goedgekeurd van de onderzeeër, die in staat zal zijn kernwapens te vervoeren. Voor Israël komt de levering – gelijktijdig met de nucleaire overeenkomst tussen de VS en Iran, die Israël als een existentiële bedreiging ziet – zeer gelegen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.