Auto rijdt tegen bushalte: terreuraanval of ongeval?

Thursday, April 16, 2015 |  NAI
In Jeruzalem zijn woensdagnacht twee personen zwaar gewond geraakt, toen een auto naast de rijstrook reed en een bushalte binnenreed.

Donderdagochtend vroeg bezweek Yohai Sherki (25) aan zijn verwondingen. Volgens Israëlische media is hij de zoon van de beroemde nationaal-religieuze rabbijn Uri Sherki, die vooral onder Franse Joden in hoog aanzien staat. Het tweede slachtoffer is een jonge vrouw, die nog steeds in kritieke toestand is, de artsen vechten voor haar leven.

Sherki en de vrouw wachtten rond middernacht bij een bushalte in de Jeruzalemse wijk French Hill, toen een auto de bushalte in reed. Het ambulancepersoneel behandelde ter plaatse de twee slachtoffers en de bestuurder, een Arabier uit het noorden van Jeruzalem. De bestuurder was licht gewond.

Zoals de nieuwssite Ynet meldde, is momenteel onduidelijk of het incident een ongeluk was of een opzettelijke aanval. De eerste aanname van de politie was dat het een auto-ongeluk was. Volgens Arutz Sheva is de bestuurder donderdagochtend voor verhoor overgedragen aan de binnenlandse inlichtingendienst, om na te gaan of er een terroristisch motief was.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.