'Israël, doe meer om Arabische christenen te bereiken'

Tuesday, April 14, 2015 |  Israel Today staf
Een Palestijnse christelijke bron suggereerde, dat als Israël meer zou doen om zijn gemeenschap te bereiken en te beschermen, de Joodse Staat zoiets als een natuurlijke bondgenoot zou vinden te midden van een zee van islamitische vijandigheid. Hij zei ook dat dit vooral voor orthodoxe en katholieke christenen gold , meer dan voor evangelicale christenen, waarvan er velen meedoen met de wereldwijde BDS (boycot) beweging tegen Israël.

Men wordt zich de laatste tijd inderdaad in Israël steeds meer bewust van het feit, dat de christenen in het Midden-Oosten de natuurlijke bondgenoten van de Joden zijn. Dat komt mede door het werk van Vader Gabriel Naddaf, de Christian Empowerment Council en het Israeli Christians Recruitment Forum. Vorig jaar beantwoordde Israël dit door de christelijke inwoners officieel te erkennen als een onafhankelijke Armeense minderheid.

Een christelijke leider, die op voorwaarde van anonimiteit sprak met de nieuwssite Arutz Sheva, zei dat dezelfde relatie mogelijk is met de christenen in Bethlehem en andere door de Palestijnse Autoriteit (PA) bestuurde steden.
'De meeste christenen onder de Palestijnse Autoriteit houden van Israël en zouden graag meer van Israël daar terugzien,' zei hij.

Maar de jaren van PA-bestuur, samen met een systematische anti-Israëlische hersenspoeling, hebben een tol geëist. Terwijl de meeste oudere Palestijnse christenen nog wel affiniteit met Israël hebben, zijn de generaties die te jong zijn om zich Israëlisch bestuur te herinneren, en alleen kunnen afgaan op wat de PA hen vertelt, vijandig geworden.

Nog verrassender is wat de bron meedeelde: dat orthodoxe en katholieke christenen vaker een positief standpunt over Israël hebben dan protestantse en evangelicale christenen.

Zoals gebleken bij de tweejaarlijkse Christ at the Checkpoint conferentie, georganiseerd door het Bethlehem Bible College, is een groot aantal Palestijnse evangelicalen van ganser harte aanhanger van de wereldwijde evangelicale boycot-campagne tegen de Joodse Staat. Velen zijn ook prominent aanhanger van de leer van de 'Palestijnse bevrijdingstheologie' die probeert om het huidige Palestijnse lijden gelijk te stellen aan de mishandeling van Jezus, beide door de handen van de Joden.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.