Robbie Williams: 'Israël is voor mij een raadsel'

Sunday, April 12, 2015 |  Aviel Schneider
De Britse popster Robbie Williams (41), die op 2 mei voor het eerst zal optreden in Israël, heeft bekend gemaakt dat Israël voor hem de interessantste stop op zijn tournee is: 'Israël is in mijn ogen een raadsel', zei hij tegen de Israëlische krant Yediot Achronot.

'Een raadsel dat ik niet begrijp. Ik heb zo veel over Israël gehoord, en weet toch nog zo weinig over het land. Misschien vergaat het mij bij mijn bezoek als met een film, waarvan anderen zeggen dat het de beste film ooit is, en dat je die absoluut moet zien. Dan kijk je naar de genoemde film, en ben je teleurgesteld. Maar ik hoop dat mijn ervaring met Israël anders zal zijn'.

Bovendien zei Williams, dat hij werd overgehaald door collega's en vrienden, die Israël al hebben bezocht, om Israël tegen elke prijs te bezoeken. Ook op Twitter maakte Williams zijn opwinding over het naderende optreden in Israël al duidelijk.
Het bezoek heeft voor hem ook betekenis omdat zijn vrouw Ayda Field (35) Jodin is, en daardoor hun gemeenschappelijke kinderen Joods zijn. 'Ik ben gewoon nieuwsgierig om de mensen en het land Israël te leren kennen.'

Toch werd Williams onder druk gezet om zijn uitverkochte openluchtconcert om politieke redenen te annuleren. Daarover zei hij: 'Het is waar, veel mensen hebben geprobeerd om mijn bezoek aan Israël te verhinderen. Toch denk ik, dat degenen die mij niet willen zien in Israël, mij ook niet willen zien in Parijs, Londen of in mijn geboorteplaats Stoke-on-Trent. Ik denk dat er meer mensen zich verzetten tegen een optreden in Stoke-on-Trent, dan tegen mijn concert in Israël.'
Bij zijn concert in Tel Aviv wordt hij vergezeld door zijn hele gezin.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.